Geschiedenis

Bakkerij

Van Rijsselberghe

Kwaliteit met een glimlach

Geschiedenis

Al sinds 1923 bakt de familie Van Rijsselberghe ze bruin. Het waren Martha Plaetinck en haar echtgenoot Kamiel van Rijsselberghe die destijds de bakkerij opstartten.

Tot het moment dat de Duitse bezetters daar anders over gingen denken. Zij eisten in 1940 de werkplaatsen op zodat verdere productie onmogelijk was. 

  

Na de oorlog gingen vader Kamiel en zoon Gaston terug aan de slag en bouwden alles terug op. Toen Kamiel overleed, kon Gaston gelukkig al rekenen op zijn zoon, Marc. In de na-oorlogse periode en de latere golden-sixties floreerde het bedrijf als nooit tevoren.

Intussen is er al weer veranderd. Er kwam een vierde generatie, Piet Van Rijsselberghe, die nu dezelfde koers voortzet. In 1998 werd het gehele gebouw gerenoveerd en er werd een stukje bijgebouwd, dit alles in functie van de nieuwste hygiëne-normen. Na de dood van Marc in 2004 nam de toen 21-jarige Piet de zaak over.

De producten die te vinden zijn in de zaak zijn uiteraard niet meer identiek dezelfde als vroeger. Maar één ding is helemaal onveranderd gebleven: het feit dat er gestreefd wordt naar lekkere en mooie producten in een zaak die garant staat voor versheid en kwaliteit met een glimlach...